Szavazás
A szavazás a beléptetett szavazófüzetek szavazócéduláinak összeszedésével és beolvasásával történik. A rendszer egy átlagos, 80-100 fős közgyűlés egy-egy szavazását 1,5-2 perc alatt képes lebonyolítani, tehát a szavazásra történő felszólítás és az eredmény megjelenése között ennyi az eltelt idő. Ugyanakkor a technikai eszközök száma rugalmasan növelhető, tehát adott esetben akár 1000 szavazat is kiértékelhető jelentősebb átfutási idő-növekedés nélkül.

A programba beépítésre kerültek a szavazás hitelességét biztosító ellenőrzések. Más típusú vonalkóddal, nem beléptetett füzetből származó cédulával nem lehet érvényes szavazatot leadni, a rendszer kiszűri ezeket. Ugyanígy vizsgálható, hogy egy füzetből egy szavazáskor csak egy cédula kerülhessen kiértékelésre, tehát ne lehessen egyszerre igen és nem tartalmú cédulát is leadni.

A szavazás eredménye megjeleníthető akár elnöki monitoron, akár kivetítőn, de adott esetben egyszerűen nyomtatásra is kerülhet. A közgyűlés végén a szükséges kimutatások részletesen elkészülnek a szavazásokról. Mind a szavazócédulák, mind az eredményeket tartalmazó adatok archiválásra kerülnek, így vitás esetben a szavazások bármikor megismételhetők.
Jelenleg ez az egyetlen hiteles szavazatszámlálási módszer a nem 1:1 értékű szavazás esetén, amely több oldalról kézzelfoghatóan ellenőrizhető fizikailag is, és logikailag is. A leadott szavazócédulák a cégbírósági bejegyzés jogerőre emelkedéséig archiválásra kerülnek, vitás esetben bármikor újraszámlálhatók.

Referenciáink:

Bakonyi Erőmű Rt.

Mátrai Erőmű Rt.

Budapest Bank Rt.

ÉMÁSZ Rt.

ELMŰ Rt.

Magyar Hitelbank Rt.
Forrás Rt.

 
 
Noldex Zrt.
 
Kézművesportál
 
Isoris Kft.
 
SGS